Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Als het om theaterkaartjes gaat, zijn er heel wat opties. U kunt ze aan de kassa kopen, u kunt ze op de dag van de voorstelling kopen en u kunt ze zelfs van tevoren kopen. Maar wat is het beste voor uw portemonnee? In dit artikel zullen we al je opties bekijken en je helpen erachter te komen welke het beste bij jouw budget past.

Nu de theaterkaartjes zoveel kosten, kunt u misschien wat geld besparen door deze tips op te volgen. Kijk uit naar kortingen en uitverkoop voor de voorstelling van uw keuze of koop aan de kassa op de openingsavond (vooral als er een populaire voorstelling is). Je kunt ook online kijken bij sites als Ticketmaster waar ze vaak gereduceerde prijzen aanbieden voor last minute aankopen; zorg er wel voor dat elk kaartje dat je bij hen koopt geen toegang geeft tot entertainment voor de voorstelling, zoals achtergrondmuziek die wordt gespeeld tijdens pauzes tussen de acts, afhankelijk van de beschikbaarheid van het schema!

Maak gebruik van vroegboekkorting

Theaters verkopen graag veel tickets op voorhand zodat ze de perfecte bezettingsgraad hebben. Om deze reden bieden sommige theaters vroegboekkortingen aan voor klanten die hun ticket voor bepaalde data boeken – die overal kunnen oplopen van 10% tot wel 20%. Vroege verkoop varieert vaak sterk, afhankelijk van welke show je kijkt, maar het is altijd de moeite waard rond te shoppen, want soms krijgen theaterbezoekers ook een extra cadeau of korting bij hun aankoop.

Heb je de vroegboekkorting gemist? Kijk dan voor Last Minute tickets

Het theater probeert vaak van de laatste paar kaartjes af te komen en kan daarom een korting aanbieden. Bijvoorbeeld: er kan een geweldige deal zijn voor diegenen die ze op een willekeurig tijdstip voor of op die specifieke dag kopen; dit is echter ongebruikelijk omdat theaters niet willen dat iedereen te laat komt en zijn kaartje koopt zonder zich af te vragen of hij nog wel iets over zal hebben als hij aankomt.

Hou kortingacties goed in de gaten

Het is gebruikelijk om kortingen aan te bieden wanneer de kaartverkoop voor een bepaalde show niet op peil is. Soms komen deze aanbiedingen zodra je merkt dat het publiek niet genoeg zal zijn en andere keren duurt het tot laat om ze te krijgen omdat er al veel anticipatie was over welke shows deze keer goede bezoekersaantallen zullen hebben. Dus onthoud waar je lokale theater hun komende voorstellingen heeft geadverteerd!

Kranten

Er zijn verschillende manieren om korting te krijgen op je theaterkaartjes. Soms kun je de aanbieding vinden door andere advertenties te lezen die samen met de krant verschijnen of door gewoon de krant van die dag te kopen bij de kassa. Wat dan voor meer besparingen zal zorgen als er toevallig een promotiecode op de pagina’s staat.

Tijdschriften

Tijdschriften hebben de reputatie de perfecte plaats te zijn om aanbiedingen voor theatertickets te vinden. En hoewel dat waar is, is het niet alleen omdat ze gedrukt worden – abonnementen op tijdschriften geven ook kortingen! In feite zijn er misschien wel meer mogelijkheden dan u zich realiseert: soms wordt bij het doorlezen van een artikel of recensie over voorstellingen bij uw favoriete voorstellingen (gemiddeld) in kleine letters vermeld hoe lezers van dit aanbod kunnen profiteren door direct online te gaan en zelf plaatsen met korting te kopen.

Theater in de buurt

Theaters hebben vaak hun eigen kortingen, dus het is belangrijk om te controleren met de een in uw buurt.

Via het internet

Het is een goed idee om verschillende websites in de gaten te houden. Een van de beste plaatsen waar je terecht kunt zijn ticketveilingsites, waar tickets met korting kunnen worden aangeboden en er altijd wel aanbiedingen zijn voor wie ze nodig heeft! Het loont ook de moeite om op het web te zoeken, want dat bespaart ons tegenwoordig geld op meer dan één manier. Bijvoorbeeld om onze plaatsen te bemachtigen voordat ze uitverkocht zijn of om genoeg geld te sparen zodat we ons achteraf ook geen zorgen hoeven te maken over scalping (hoewel laten we eerlijk zijn: niemand wil echt zijn inkomsten).

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen

We hebben je een klein beetje op weg te hebben geholpen bij het vinden van goedkope theater kaartjes!

Leave a comment