Zaalverhuur Groningen

/ de mooiste feestlocaties in Groningen

 

Voor iedere gelegenheid hebben wij de perfecte zaal te huur. Hierdoor is er ruimte om diverse soorten evenementen te organiseren. Wij hebben de ruimte, apparatuur en de mankracht om jouw evenement te laten slagen. De diversiteit in het soort evenementen dat binnen Platformtheater Groningen mogelijk is, maakt het een krachtige en unieke eigenschap van onze organisatie. Wij denken graag met je mee en staan open voor leuke, nieuwe ideeën.

 

Vraag een offerte aan

Arena

De Arena is de grootste en meest diverse zaal van het Platformtheater. Hier zie je de sfeervolle en oude karakteristieke elementen terug van de voormalige drukkerij. Door het hout, de bakstenen wanden en mooie verlichting heeft de ruimte een bijzondere ambiance.

Arena deelt zich op in drie verschillende ruimten. Direct na binnenkomst loop je door het café naar de volledig ingerichte bar toe. Het café biedt een aantal zitplaatsen en geeft de mogelijkheid aan je gasten om gezellig te kletsen. Aan de andere kant van de bar bevindt zich de lounge waar jij je met een lekker drankje in de hand kan terugtrekken. Daarnaast beschikt de Arena over een ruime (dans)vloer en een podium. De zaal biedt ruimte aan minimaal 60 personen, feesten tot 150 personen of tot maximaal 350 mensen, want door mogelijkheden met de indeling van de zaal is de Arena te huren voor zowel kleine als grote gezelschappen.

De ruimte is geschikt voor het organiseren van een feest, gala’s, school- / studentenfeest, borrels, lezingen, trouwfeest, workshops, sportles, etc. Heb je een leuk idee, neem dan gerust contact op. Wij denken graag met je mee!

 • 290m2
 • 60 Personen | 150 personen | 350 personen (ruimtes kunnen namelijk verkleind worden)
 • Grote bar
 • Gebruik van geluidsinstallatie, mengpaneel, cd- speler en aansluiting iPod
 • Led-licht gekoppeld aan computer en een spiegelwand, discobal, meerdere lichteffecten mogelijk en aanwezige grid.

“Toffe venue voor live muziek en feesten. Ruwe uitstraling. Perfect voor salsafeestjes!”

Ronn Perdok, 2017

“Heb er een super leuk feest gehad!”

Jaap Muysson, 2019

“Sfeervolle zaal, veel mogelijkheden”

Arjen van der Schaaf, 2019

“We hebben een super feest gehad! Alleen maar COMPLIMENTEN!”

Cor & Ria, 2016

Helios

De zaal Helios is gesitueerd op de eerste verdieping van de oude karakteristieke en voormalige drukkerij. De ruimte is ideaal voor bijvoorbeeld het organiseren van workshops, cursussen of een jubileumviering voor groepen tot 70 personen. Helios beschikt over een ruime vloer en voor de mensen die willen zitten is er plaats aan de bar of aan één van de zitjes naast de grote spiegelwand.

Heb jij zelf een leuk idee, zoals het organiseren van een speeddate, knutselavond, noem het maar op. Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en voor een persoonlijk gesprek. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën!

 • 112m2
 • Tot 70 personen
 • 1 Bar
 • Led-licht gekoppeld aan computer en een spiegelwand
 • Ideaal voor bijvoorbeeld workshops, cursussen, jubileumvieringen en het geven van sportles

Garage

De naam verklapt het al: de Garage is in het verleden letterlijk de garage en opslagruimte geweest van het Platformtheater. In 2015 is de zaal helemaal verbouwd en omgetoverd tot de stoere zaal die het nu is. De Garage heeft een gezellig ingerichte benedenverdieping met een strak ingerichte bar. Dat het een garage is geweest, zie je overal in de aankleding subtiel terugkomen. Met mooi weer mag natuurlijk de grote garagedeur open. Zo worden binnen en het terras buiten bij elkaar getrokken. En dat is nog niet alles; Via de trap komt u op de vide die toegang geeft tot 2 zonnige privé dakterrassen.

De Garage is een mooie ruimte die je kunt huren voor je feest, borrels, verjaardagen, vrijgezellenfeest, babyshower, high tea, besloten lunch en diner.

Er is ruimte voor maximaal 70 personen. In de zomerperiode is het mogelijk het aantal personen uit te breiden naar 120 personen, middels het terras en privé dakterrassen.

 • 100m2 zonder terras, 190m2 inclusief terras
 • Tot 70 personen, uitbreiding tot ± 120 personen bij mooi weer
 • Moderne bar
 • Muziek via Sonos + aansluiting iPod
 • Zonnige privé dakterrassen en terras aan het boterdiep
 • Gratis WiFi
“Superlocatie, met geweldige eigenaren”

Manual Soumahu, 2019

“Veel variatie onder 1 dak, zeer gemoedelijk en gezellig met een mooie bar/brasserie De Garage. Fijne bediening!”

Aljo Buiter, 2017

Offerte aanvragen

Welk verzoek je ook hebt, wij komen er wel uit!

6 + 7 =

Word je na het verzenden niet doorgeleid naar de bedankpagina? Controleer of het formulier juist is ingevuld en verstuur het opnieuw.

Contactgegevens