[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

SalsaPlatform

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=zoy14-ekKFg”][vc_column_text]”Sinds 1989 wordt er salsa-les gegeven en salsa gedanst in het Platformtheater. Het Platformtheater is daarmee de oudste salsa-locatie in Nederland. Vele salsa- docenten en scholen hebben les gegeven in het Platformtheater waaronder grondlegger van de salsa in Nederland Ewald Chocolaad. Dansschool Salsa Françoise geeft er nog steeds les. Vanaf die periode werden er op woensdagavonden altijd wekelijks salsa-feesten gehouden.  Vanaf 2011 worden de de salsa-feesten maandelijks georganiseerd door de Stichting Salsaplatform.

De Stichting heeft als doelstelling het in stand houden en promoten van het salsadansen in het Platformtheater te Groningen en het stimuleren van dansculturen in het algemeen. Sinds 2013 heeft SalsaPlatform ook de bovenzaal geopend voor kizomba-dansers en hun muziek. De stichting is succesvol gebleken in het organiseren van de avonden en trekt zo’n 3500 bezoekers per jaar met een gemiddelde van zo’n 200 a 250 dansers per feest is daarmee een van de grootste salsafeest-organisatoren van het Noorden.

De stichting wordt gesteund door zo’n 100 donateurs en 30 sponsors bestaande uit dansers en bijna alle dansscholen uit de regio. Via de sociale media is er een bereik van zo’n 5000 dansers.

 

Meer informatie vind je op onze website en de facebookpagina.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-sidebar”][/vc_column][/vc_row]